Poikasia, istukkaita ja ruokakalaa Kainuusta ja Koillismaalta

Kalankasvatus Vääräniemi Oy tuottaa kalanpoikasia, istukkaita ja ruokakalaa useissa tuotantopaikoissa. Poikastuotannossa viljelemme siian, taimenen ja lohenpoikasia eri kalanviljelylaitoksillamme.

Poikasia moniin tarpeisiin

Istukasviljely on monimuotoisinta sillä istukasviljelyssä on useita sisävesien taimenkantoja sekä meritaimenta ja merilohta. Samoin siikaa on saatavana useita eri kantoja joko lammikkokasvatettuina kesän vanhoina tai vastakuoriutuneina.

Onkikalaksi toimittamme kirjolohta tai taimenta. Merkittävä osa tuotannon poikasmateriaalista voidaan tuottaa omista emokalastoista.

Kala on terveellistä ravintoa

Kalaa olisi hyvä syödä viikoittain 2-3 kertaa sen hyvien terveysominaisuuksien vuoksi. (Eikä enemmästäkään määrästä haittaa ole!) Kala on paras luonnollisen D-vitamiinin lähde ja sen pehmeä rasva on hyväksi sydämelle ja aivoille. Lisäksi kalan proteiini on hyvälaatuista ja se on hyvä B12-vitamiinin, seleenin ja kivennäisaineiden lähde.

Tuotamme laitoksillamme myös Benella Kalaa. Benella on siikaa ja kirjolohta, jonka rasvahappokoostumus on rehuvalintojen avulla varmistettu juuri sellaiseksi kuin sen hyvässä, laadukkaassa kalassa tuleekin olla. Benella-konsepti on taattu vastaus epäilyihin kasvatetun kalan terveellisyydestä. Lue lisää Benella Kalasta!

Isutukset ja onkikalatoimitukset toimitamme omalla kuljetuskalustolla kaikkialle Suomen merialueille ja sisävesiin.

Ota yhteyttä kalanistutukseen liittyvissä asioissa.